Penaja Utama Muzikal Gamat 2 @ MaTiC

TIGA DIVA GAMAT 2!

TIGA DIVA GAMAT 2!
Ketua Obor-Obor Yang Jahat, Ketua Buntal Yang Gatal dan Ibu Gamat Yang Gila!

Tawaran Istimewa 22 Mac 2010, Harga RM22, Sebanyak 22 tiket

Sebagai penghargaan kepada sokongan anda, pihak produksi menawarkan 22 tiket dengan harga RM22 (tiket sahaja) sempena 22 Mac 2010, iaitu persembahan terakhir Muzikal Gamat2. Kepada yang berminat sila hubungi 017-8716060 / 012-2977220 atau dapatkan tiket anda di kaunter tiket Muzikal Gamat di MaTiC (Jalan Ampang KL) sekarang.

TAWARAN TIKET HARGA ISTIMEWA HEALWELL

Berita Baik!! Healwell Pharmaceuticals Sdn. Bhd menawarkan tiket Muzikal Gamat2 dengan harga RM35 bagi persembahan 14, 15, 16, 17, 18 & 21 Mac 2010, 8.30pm, anda boleh mendapatkan tiket tersebut di House of Healin
1) Giant Kelana Jaya (016-660 4025)
2) Section 14, Petaling Jaya (03-7960 7355)
3) Jalan Kartunis, Glenmarie, Shah Alam (03-5569 4281)

Pakej RM35 istimewa ini termasuk dengan buku program, jamuan ringan (supper) & sesi berjumpa dengan artis.

Cepat! Hanya 100 tiket ditawarkan untuk setiap malam. Maklumat lanjut, sila hubungi: 017-378 5333 (Hazri)

Pengumuman

Kepada peminat Ziana Zain, Ziana tidak dapat berlakon pada 13 & 15 Mac 2010, 8.30pm & persembahan matinee (3pm). Tak usah sedih, Ziana tetap akan bersama kita semua pada tarikh-tarikh yang lain (12, 14, 16 - 22 Mac, 8.30pm). Cepat-cepat dapatkan tiket kalau ingin melihat gaya obor2 vogue Ziana tu.

Ibu Gamat Amy Mastura & Ketua Buntal Misha Omar tetap akan menemui para penonton pada setiap persembahan. Marilah cepat2 dapatkan tiket anda

Thursday, March 18, 2010

Teater Gamat 2 Lebih Memukau dan Kelakar

18 Mac 2010, MStar Online

Oleh NORUTUL ILHAM

Watak Ibu Gamat tetap milik Amy Mastura. Foto The star Oleh M.SAHAR MISNI


TEATER Gamat 2 yang menampilkan beberapa muka baru bukan sahaja memberikan kelainan dari segi persembahan, tetapi turut membuatkan audien tidak kering gusi dengan lawak humornya.

Antara artis yang terlibat bagi menjayakan teater muzikal itu ialah Ziana Zain yang melakonkan watak ketua Obor-obor, Amy Mastura (Ibu Gamat), Misha Omar (Ketua Buntal) dan Diana Johor (obor-obor).

Sempena cuti sekolah penggal pertama yang baru sahaja bermula, sedikit sebanyak telah menarik audien cilik untuk menonton teater tersebut.

Teater Gamat mengisahkan kehidupan di dalam laut yang dipenuhi pelbagai kisah suka dan dukanya.

Laut itu dihuni oleh pelbagai kehidupan laut yang memuatkan watak baik dan watak jahat. Ini termasuklah Gamat, Ketam, Tapak Sulaiman, Kurita, Obor-Obor, Baracuda, Kuda Laut, Sotong, Landak Laut, Umang-Umang dan Ikan Todak.

Kisahnya bermula dengan Ibu dan Bapa Gamat yang mahu menolong Profesor membuat penyelidikan tentang gamat dan menyuruh anaknya Mat duduk di rumah. Mat yang tidak mahu mendengar nasihat ibu dan bapanya telah keluar berjalan-jalan dan bertemu dengan Ketam Bunga, Ketam Batu dan Tapak Sulaiman.


Teater Muzikal Gamat 2 lebih komedi dengan penampilan Misha Omar sebagai Ketua Buntal. Foto The Star Oleh M.SAHAR MISNI
Akibat kedegilannya itu juga, Mat telah ditangkap oleh sekumpulan Obor-Obor yang menyangkanya adalah ibu gamat.
Manakala di Karang Puaka, Kurita pula sedang menderita kesakitan akibat kesan toksid. Kurita telah meminta pertolongan dengan mengarahkan Obor-obor menangkap Ibu Gamat supaya dapat mengubati penyakitnya.
Ibu Gamat yang menyedari kehilangan anaknya telah berjumpa dengan Buntal (Polis Laut). Mereka berbincang dan berjumpa dengan Mahatahu (Belut Laut) yang memberi petunjuk kepada Ibu Gamat bagaimana untuk menemui anaknya.
Ketika dalam perjalanan mencari anaknya Mat, pelbagai peristiwa telah berlaku yang disaksikan oleh Ibu Gamat. Ini termasuklah banyak hidupan laut yang sakit akibat laut tercemar. Ibu Gamat yang prihatin telah mengubati mereka dengan menggunakan produk gamat ramuan Profesor Gamat.
Akhirnya, Mat berjaya ditemui. Kurita dan Obor-Obor telah ditangkap dan dibawa ke muka pengadilan. Mereka mengaku bersalah dan dikenakan hukuman membersihkan Taman Laut. Mereka juga berjanji tidak akan mengganggu penghuni laut lagi.

Selain menjadi medium hiburan, teater ini juga turut menyelitkan unsur nasihat dan mesej sebagai penguat jalan ceritanya.
Watak Misha sebagai ketua skuad Buntal bukan sahaja menggelikan hati, tetapi turut menguatkan jalan ceritanya. Berlainan pula dengan watak Ziana Zain sebagai ketua Obor-obor yang mempunyai sikap yang buruk, namun watak tersebut telah berjaya dibawa olehnya.
Sebelum menutup tirainya, Amy Mastura selaku Ibu Gamat telah memberikan soalan kepada audien yang melayakkan pemenangnya menerima barangan House of Healin.
Teater Muzikal Gamat bermula 12 hingga 22 Mac ini. Bagi yang berminat, boleh dapatkan tiket berharga RM22 (3 petang) dan RM50 (8.30 petang). Keterangan lanjut hubungi 03-61866592 atau layari http://www.muzikalgamat.blogspot.com/

1 comment:

  1. gamat muzikal tak de keluarkan soundtrack lagu2 dia ke? muziknya agak catchy..kalau ada jual sure saya beli

    ReplyDelete