Penaja Utama Muzikal Gamat 2 @ MaTiC

TIGA DIVA GAMAT 2!

TIGA DIVA GAMAT 2!
Ketua Obor-Obor Yang Jahat, Ketua Buntal Yang Gatal dan Ibu Gamat Yang Gila!

Tawaran Istimewa 22 Mac 2010, Harga RM22, Sebanyak 22 tiket

Sebagai penghargaan kepada sokongan anda, pihak produksi menawarkan 22 tiket dengan harga RM22 (tiket sahaja) sempena 22 Mac 2010, iaitu persembahan terakhir Muzikal Gamat2. Kepada yang berminat sila hubungi 017-8716060 / 012-2977220 atau dapatkan tiket anda di kaunter tiket Muzikal Gamat di MaTiC (Jalan Ampang KL) sekarang.

TAWARAN TIKET HARGA ISTIMEWA HEALWELL

Berita Baik!! Healwell Pharmaceuticals Sdn. Bhd menawarkan tiket Muzikal Gamat2 dengan harga RM35 bagi persembahan 14, 15, 16, 17, 18 & 21 Mac 2010, 8.30pm, anda boleh mendapatkan tiket tersebut di House of Healin
1) Giant Kelana Jaya (016-660 4025)
2) Section 14, Petaling Jaya (03-7960 7355)
3) Jalan Kartunis, Glenmarie, Shah Alam (03-5569 4281)

Pakej RM35 istimewa ini termasuk dengan buku program, jamuan ringan (supper) & sesi berjumpa dengan artis.

Cepat! Hanya 100 tiket ditawarkan untuk setiap malam. Maklumat lanjut, sila hubungi: 017-378 5333 (Hazri)

Pengumuman

Kepada peminat Ziana Zain, Ziana tidak dapat berlakon pada 13 & 15 Mac 2010, 8.30pm & persembahan matinee (3pm). Tak usah sedih, Ziana tetap akan bersama kita semua pada tarikh-tarikh yang lain (12, 14, 16 - 22 Mac, 8.30pm). Cepat-cepat dapatkan tiket kalau ingin melihat gaya obor2 vogue Ziana tu.

Ibu Gamat Amy Mastura & Ketua Buntal Misha Omar tetap akan menemui para penonton pada setiap persembahan. Marilah cepat2 dapatkan tiket anda

Sunday, March 14, 2010

Muzikal Gamat Uji Kemampuan Ziana & Misha

14/3/2010:


Oleh SY MUSSADDAD MAHDI
Foto ZULHAFIZ HANAFIAH
Misha Omar

ATAS kesedaran bahawasanya bumi dan laut semakin “sakit” angkara perbuatan manusia, Muzikal Gamat kembali menemui penonton mulai 12 hingga 22 Mac ini di Auditorium Pusat Pelancongan Malaysia (MTC) Kuala Lumpur.

Masih lagi mengekalkan muka-muka lama, Muzikal Gamat kali ini pasti gamat dengan kehadiran Ziana Zain dan Misha Omar, dua bintang besar dalam industri seni tanah air selain menampilkan Amy Mastura sebagai teraju utama.

Ziana tidak dapat menyembunyikan perasaan teruja apabila pertama kali bergandingan dengan pelakon-pelakon hebat lain terutama mereka yang pernah terlibat dengan Muzikal Gamat pada tahun lalu.

“Sebelum ini saya terlibat dengan teater Antara yang dipentaskan di Istana Budaya. Tapi Muzikal Gamat ini begitu istimewa kepada saya memandangkan ia memerlukan saya berlakon dan menyanyi dengan anak-anak kecil.

“Dalam teater ini saya memegang watak yang jarang sekali diberikan iaitu Ketua Obor-Obor. Ini yang membuatkan saya teruja.

“Bukan tak ada tawaran sebelum ini, tapi masa yang tak mengizinkan. Sejak dalam pantang lagi dah ada tawaran tapi saya tak mahu gelojoh kerana bimbang tak dapat memberikan sepenuh tenaga kepada pihak produksi,” jelasnya ketika ditemui baru-baru ini.

Tanpa berselindung, Ziana mengharapkan tahun ini menjadi tahun kebangkitan semula untuknya setelah lama berehat panjang selepas melahirkan anak tahun lalu.

Dalam teater ini juga dia turut sama dipertanggungjawabkan untuk menyanyikan beberapa buah lagu termasuklah Duk Duk, Obor-Obor, Kurita Pujaan, Gatal-Gatal, Mahkamah Bersidang dan banyak lagi.

“Seronok dapat merakamkan lagu kanak-kanak ini sebab bukan selalu kita dapat peluang sedemikian. Ini cabaran baru buat saya dan sudah semestinya ia mencabar saya.

“Menyanyi bukan sahaja untuk menghiburkan orang tetapi kali ini ia lebih untuk menarik minat kana-kanak untuk menyayangi dan menghargai alam sekitar dan laut supaya tak tercemar.

“Apa yang penting mesej yang ada di sebalik lagu dan lakonan saya. Saya cukup gembira andainya mereka yang hadir nanti mendapat manfaatnya,” katanya lagi.

Bagi penyanyi Misha Omar yang membawakan watak Ketua Buntal pula, dia menganggap Muzikal Gamat ini sebagai pemanas badan sebelum beraksi dalam teater Uda dan Dara yang akan dipentaskan di Istana Budaya pertengahan tahun ini.

Jelasnya sebelum ini dia sedikit kaget apabila menerima tawaran berlakon teater memandangkan cabaran yang bukan sedikit yang bakal dihadapinya nanti.

“Berlakon filem dan berlakon teater itu banyak bezanya. Kalau berlakon filem kita boleh ‘cut’ dan sambung balik. Tapi berlakon teater semuanya kena sempurna.

“Segala kesalahan dan cacat cela orang nampak. Saya masih belum bersedia sebelum ini. Tapi dengan adanya Muzikal Gamat ini saya mahu menjadikannya batu loncatan untuk saya lebih maju dalam bidang teater.

“Kalau nak dikira perasaan takut memang saya takut untuk berhadapan dengannya. Tapi sampai bila saya mahu bersikap begitu?

“Bila mula berlatih dengan semua pelakon, saya rasa diri saya sangat teruk. Masih banyak lagi yang perlu saya pelajari terutamanya aspek lakonan.

“Kadangkala rasa malu sendiri apabila kanak-kanak tersebut lebih pandai berlakon dari saya. Ini cabaran yang saya perlu hadapi. Saya juga tak mahu memperlihatkan kekurangan yang ada pada diri saya.

“Saya sangat berterima kasih kepada Zaifri Hussin selaku pengarah yang banyak memberi tunjuk ajar kepada orang baru seperti saya. Dia sentiasa sabar melayan kerenah saya selama menjalani latihan,” katanya.

Peminat-peminat yang ingin menyaksikan Muzikal Gamat boleh datang ke Pusat Pelancongan Malaysia (Mtc), Jalan Ampang, Kuala Lumpur.

Dapatkan tiket-tiket berharga RM50 dan RM22 dengan melayari www.muzikalgamat.blogspot.com atau hubungi 03-6186 6592 atau 012-297 7220 untuk maklumat lanjut.

No comments:

Post a Comment